Koepelconcert: In de ban van Clara

Betoverend pianospel en meeslepende composities. Multitalent Clara Schumann-Wieck was naast een van de grootste pianistes en componistes van haar tijd ook moeder van acht kinderen, de steun en toeverlaat van haar man - de befaamde componist Robert Schumann - en een zeer gewaardeerde vriendin van musici als Johannes Brahms en Joseph Joachim. Clara was een schat van een vrouw. Geheel in het teken van het Grachtenfestivalthema 2019 Schatten van vrouwen brengen we tijdens het Koepelconcert op 9 februari een ode aan de vrouw, en in het bijzonder aan Clara Schumann, die niet alleen in haar tijd een grote inspiratiebron voor vele vrouwen en mannen was, maar wiens geest ook nog vandaag de dag voortleeft in vele andere unieke vrouwen. In 2019 vieren we haar 200e geboortedag. 

Klassiek versmelt met Jazz

Presentator Ab Nieuwdorp neemt je samen met het Delta Pianotrio, Anna den Herder (altviool) en jazzmusici Kika Sprangers (saxofoon), Anna Serierse (zang), Koen Schalkwijk (piano) en Alessandro Fongaro (bas) mee naar de wereld van Clara Schumann. Met werken van haarzelf, haar man Robert, haar collega Fanny Mendelssohn, haar goede vriend en aanbidder Johannes Brahms en de jonge componistes Lera Auerbach en Kika Sprangers hoor je Clara’s intrigerende verhaal. Beleef hoe klassiek uit de romantiek versmelt met jazz en hoe jonge topmusici elkaar inspireren op het podium. Met dit Koepelconcert blikken we alvast vooruit op het Grachtenfestival 2019!

Grachtenfestival Weekend

Naast het Koepelconcert vinden tijdens het Grachtenfestival Weekend ook De Opmaat en de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2019 plaats. In de sfeervolle NedPhO-Koepel kijken we vooruit naar onze 22e editie, en zoals je inmiddels van het festival gewend bent staat het podium vol met jonge musici, componisten en prijswinnaars.

musici/ensembles

Anna Magdalena den Herder altviool  /  Kika Sprangers saxofoon  /  Anna Serierse zang  /  Koen Schalkwijk piano  /  Alessandro Fongaro contrabas  /  Willem Romers drums  /  Delta Piano Trio

ook met deze artiest(en)

  • zondag 16 aug 2020 11:00

    Vertelconcert: Uit Einstein’s vioolkist  / Zuiderkerk