Kerkjesroute: SAKS in de Nieuwerdammerkerk

Saxofoonkwartet SAKS brengt in de prachtige Nieuwerdammerkerk een ode aan de vrouw! De componisten Grieg en Borodin schreven beide een werk voor hun “schat van een vrouw”. Grieg schreef zijn vrolijke en romantische Hochzeittag auf Troldhaugen ter herinnering aan zijn 25-jarig huwelijksfeest met zijn vrouw Nina. Borodin's Notturno is misschien wel het meest gewaardeerde muziekstuk dat hij ooit heeft geschreven. Het derde deel uit zijn Tweede Strijkkwartet wordt vaak gezien als een liefdesduet tussen Borodin en zijn vrouw. SAKS zal afsluiten met een muzikale ‘schat van een vrouw’. Quatuor de Saxophones is geschreven door de vrouwelijke componiste en pianiste Ida Gotkovsky. Ze is geboren in Frankrijk en ze wordt gezien als de ambassadrice van de Franse cultuur. 

SAKS

Tijdens een tournee in 2009 van het Frysk Fanfare Orkest in Amerika besloten 4 saxofonisten dat ze meer wilden dan alleen spelen in een orkest en vormden het saxofoonkwartet ‘SAKS’ (kort maar krachtig en een verwijzing naar de Friese achtergrond van de musici). In de loop der jaren zijn er een aantal wisselingen geweest in de bezetting en sinds 2015 timmert SAKS in de huidige samenstelling aan de weg. Het is uitgegroeid tot een zeer professioneel, kleurrijk en veelzijdig kwartet.

De kerkjesroute

De Kerkjesroute is een prachtige fietstocht door Amsterdam Noord. Onderweg stop je bij drie pittoreske kerkjes voor korte concerten van SAKS (saxofoonkwartet), celliste Liesbeth Bosboom en het Willem Romers Trio. Wil je de hele route beleven? Dat kan! Koop dan een passepartout voor deze kerkjesroute. Neem wel je eigen fiets mee!

musici/ensembles

SAKS

ook te zien op

  • zaterdag 17 aug 2019 12:00

  • zaterdag 17 aug 2019 13:00

Wanneer

zaterdag 17 augustus / 11:00

Waar

Nieuwendammerkerk
Brede Kerkepad 6-8

Route

Prijzen

Info

Duur: 30 minuten