Junior Grachtenfestival: WAAI!

Wind in je gezicht, wind om in te hangen, wind om te pakken, wind om te vangen. Wind door je vingers, wind die vliegt, wind die dwarrelt, wind die wiegt.

Hoe voelt de wind? Hoe klinkt het? Van strelend briesje, zacht ruisen tot vliegend suizen nemen we je mee op een wervelende tocht langs stuiven, warrelen en zwieren.

Waai is een spannende, zintuigelijke voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar oud! Vogel droomt van vliegen en probeert van alles om op te kunnen stijgen. Al klapwiekend met zijn armen en benen klopt, tikt en speelt hij met zijn speciale vliegschoenen zijn allersnelste ritmes, maar opstijgen wil maar niet lukken. Dan ontmoet hij Wind en ondekt hij iets wat hij nog nooit had gehoord: ruisen. Wind kan heel goed ruisen, suizen en zelfs fluiten. Samen met Wind lukt het Vogel, op zijn eigen manier, bijna wèl echt om te vliegen.

Vogel wordt gespeelde door Anna van Nieukerken (piano), die ritmische, percussieve geluiden maakt. Florien Hamer (cello), neemt de rol van Wind op zich, die ruisende geluiden maakt. Het contrast van de twee muzikale karakters: staccato & percussief en legato & slepend, met ieder hun eigen geluid en eigen manier van bewegen vormt de rode draad in de voorstelling.

 musici/ensembles

SOIL

ook te zien op

  • donderdag 16 aug 2018 13:30

  • donderdag 16 aug 2018 15:00

Wanneer

donderdag 16 augustus / 12:00

Waar

Festivalcentrum Het Compagnietheater
Kloveniersburgwal 50


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Info

Duur: 35-40 minuten

Leeftijd: vanaf 2 jaar

WIJ TIPPEN OOK:

 
za 11 aug / 14:00
Junior  
Junior Grachtenfestival: De koe van de klucht
 
Beatrixpark
ma 13 aug / 12:00
Junior  
Junior Grachtenfestival: Carnaval!
 
Festivalcentrum Het Compagnietheater
vr 17 aug / 15:00
Junior  
Junior Grachtenfestival: Babyconcert met het Marselje Duo
 
Festivalcentrum Het Compagnietheater