Junior Grachtenfestival: Carnaval!

Hoor je het brullen van de leeuw, in een weergaloze schreeuw?
Zou hij zich de koning wanen, getooid met goudgele manen?
 
Drie zangeressen en twee pianistes vertellen je het verhaal van Anne en Sophie, die tijdens het opruimen van de zolder stuiten op de excentrieke Professor Animaux. Nou ja, vertellen is misschien niet het goede woord. Eerder sleurt Ensemble Animoso je mee naar een plek waar alles mogelijk is: waar goedmoedige ezels kunnen praten, waar versteende dinosaurussen tot leven komen en waar schildpadden als ballerina’s de sterren van de hemel dansen. Maar bovenal: naar de wereld van Professor Animaux, een fabelachtig ‘allesdier’ dat Anne en Sophie op poëtische wijze laat kennismaken met de wonderen van het dierenrijk.

Zingend, spelend, grappend, helder kwinkelerend en met twintig ratelende snaterende vingers op de toetsen… Ga mee in dit fantasievolle verhaal en verdwijn met de muziek van Saint-Saëns in het carnaval, het beestenbal! Want hoe kun je dichter bij de muziek zijn dan net als Anne en Sophie op te gaan in dit avontuur?

 

Na afloop van de voorstelling 'Carnaval!' kunnen de kinderen kennismaken met de cast: ze mogen op de foto met Anne, Sophie en professor Animaux en de pianistes. Wie durft, mag zelf transformeren tot olifant, leeuw of een ander dier met de attributen uit de voorstelling!

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Ypma Piano's.

musici/ensembles

Ensemble Animoso

ook te zien op

  • maandag 13 aug 2018 14:00

Wanneer

maandag 13 augustus / 12:00

Waar

Festivalcentrum Het Compagnietheater
Kloveniersburgwal 50


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Info

Duur: 40 minuten

Leeftijd: vanaf 6 jaar