De Opmaat: Pitches

Wie wint een concert tijdens de Pitch? Jonge musici, studerend aan een van de Nederlandse conservatoria of net afgestudeerd, doen een gooi naar een concert tijdens het Grachtenfestival in 2019. 

Pitch - Thema, Locatie: Hermitage, NewGrounds

De musici krijgen tijdens de Pitch zeven minuten de tijd om de jury ervan te overtuigen het beste idee te hebben voor een van de volgende categorieën: het festivalthema 2019 Schatten van Vrouwen, een bijzondere festivallocatie - De Hermitage - of NewGrounds. De ideeën worden beoordeeld door Grachtenfestival-programmeur Lestari Scholtes, NPO Radio-4-presentator en artistiek adviseur van het Grachtenfestival, Ab Nieuwdorp, artistiek directeur van Oorkaan Caecilia Thunissen en Tony Overwater, bassist en adviseur van het Newlands Festival.

Gratis

Het publiek is van harte welkom om bij deze spannende selectie aanwezig te zijn. De Pitch is gratis toegankelijk en je mag vrij in- en uitlopen. De Pitch is onderdeel van De OpMaat, waar activiteiten plaatsvinden die gericht zijn op talentontwikkeling en uitmonden in een voorstelling of concert tijdens het festival. Jonge musici pitchen hun ideeën voor het festival aan het artistieke team en ook start hier Nieuwe Noten, onze compositiewedstrijd in samenwerking met Gaudeamus Muziekweek en November Music. Naast De OpMaat vinden tijdens het Grachtenfestival Weekend ook het Koepelconcert en de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2019 plaats. 

Wanneer

zaterdag 09 februari / 14:00

Waar

NedPhO-Koepel
Batjanstraat 3


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Info

Duur: 3 uur, inclusief pauze

Rolstoel toegankelijk