Het Syrène Saxofoonkwartet & ArtBeat: Water Works

Het Syrène Saxofoonkwartet en ArtBeat brengen muziek en dans samen in de wervelende voorstelling Water Works. Ervaar deze unieke avond op het Open Plein van Het Scheepvaartmuseum, pal aan het water.  

In dit programma brengen zij een ode aan hun meest geliefde componist, Georg Friedrich Händel. Door de samenstelling van dit kwartet brengen zij een geheel nieuwe benadering van zijn befaamde werk Water Music ten tonele. Omdat water als constant element ogenschijnlijk nooit verandert, maar voortdurend stroomt en in beweging is, vormt het hier de schakel tussen verleden en heden. 

Gewapend met moderne instrumenten gaan de Syrènes een waterdichte samenwerking aan met Händel. Zij weten de rijkdom van een compleet orkest te verklanken in een volgens het waterpas afgemeten bewerking voor saxofoonkwartet en laten zich live inspireren door zijn suites. Deze verweven zij vervolgens naadloos met spectaculaire choreografie, ambient music en improvisatie. Het 300 jaar oude werk ontpopt zich in de handen van Syrène tot een moderne werveldans aan het wateroppervlak.

Neem je eigen kussentje of kleedje mee om lekker op te kunnen zitten, voor mensen die slecht ter been zijn is er een stoel beschikbaar. 

musici/ensembles

Niek Wagenaar dans  /  Evelien Jansen dans  /  Keanah Simin dans  /  Anne Suurendonk choreografie  /  Syrène Saxofoonkwartet

Wanneer

donderdag 15 augustus / 21:00

Waar

Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Info

Duur: 1 uur