Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest & Ruben Hein

Deze vrijdagavond presenteren wij een fantastisch en spetterend concert op het water bij het Muntplein. Ruben Hein en het Nationaal Jeugd Jazz orkest brengen een wat onorthodoxe opstelling van de big band, haast een symfonisch jazzorkest. Met een door Ruben Hein op maat gecomponeerd en gearrangeerd eclectisch programma in het grensgebied van jazz, pop en klassiek.

Over Ruben Hein
Pianist en zanger Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem, zijn soulvolle jazzy popsongs en zijn eigenzinnige pianospel. Ruben Hein’s muzikale ontwikkeling bracht hem vanaf zijn op Blue Note verschenen debuut en zijn latere elders verschenen albums langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar grootse successen; onderscheidingen, awards, veelgeprezen albums, uitverkochte shows en samenwerking met o.m. Hans Teeuwen en New Cool Collective en voorprogramma’s van o.a. Robin Gibb, Seal, Tom Jones en Simply Red. In het voorjaar van 2018 bracht Ruben Hein zijn nieuwe album ‘Groundwork Rising’ uit.

Over Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest
Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is het enige landelijke jazz project voor jong supertalent, startende professionals van maximaal 26 jaar oud. Elke twee jaar vuurt een nieuwe artistiek leider een NJJO-educatietraject aan met muzikale coaching, workshops, tournees en bijzondere nationale en internationale samenwerkingen.In 2019 en 2020 gaat het NJJO een bijzondere samenwerking aan met zanger, pianist, componist Ruben Hein en de door hem als artistiek leider vorm gegeven speciale, gemengde formatie van het NJJO. 

musici/ensembles

Ruben Hein dirigent, piano  /  Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Wanneer

vrijdag 16 augustus / 21:00

Waar

De L'Europe
Nieuwe Doelenstraat 2-14


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Info

Duur: 1 uur