Hello HEMbrug

Wie voor het eerst op het HEMbrugterrein komt, wordt er vanzelf meteen verliefd op. Dit voormalige defensieterrein heeft een spannend en groen karakter met veel monumentale bedrijfsgebouwen; een unieke verzameling bouwstijlen in een bosrijke omgeving. Op dit terrein werd meer dan een eeuw lang munitie geproduceerd. Nadat het verlaten werd heeft de natuur hier volop haar gang kunnen gaan. De laatste jaren is een aantal van de 120 gebouwen gerenoveerd, die dienen als spectaculaire concertlocaties. Op zaterdagmiddag 16 augustus treden hier drie succesvolle ensembles op. En tussen de optredens door is er ruimte om dit interessante terrein te verkennen.

 

Het Nederlands Saxofoon Octet speelt een prachtige versie van Simeon ten Holts Canto Ostinato. Zij zijn een van de weinigen die toestemming kregen voor een saxofoonversie van 30 minuten. Wandel vervolgens door naar het Full House Kwintet & Friends. Met tien koperblazers, slagwerk en piano houden zij als hoofdelement van het programma vast aan Rhapsody in Blue van Gershwin. Ensemble Judique verbindt vervolgens Latijns-Amerikaanse en Europese muziek.

 

Bezoekers hoeven geen enkel concert te missen, alle drie de concerten worden drie keer uitgevoerd.

 

Kijk op www.grachtenfestival.nl/reisinformatie hoe u het HEMbrugterrein kunt bereiken.


Het Hembrugmuseum is geopend tijdens Grachtenfestival Amsterdam 
op 16 augustus 2014 van 11.00 – 17.00 uur. 

Het Hembrugmuseum nodigt u uit om deze opmerkelijke bedrijfsgeschiedenis-collectie van de voormalige Artillerie Inrichtingen en Eurometaal, toegelicht door oud-medewerkers, te komen bekijken.
Als extra kunt u een exclusieve wandeling maken van ruim een uur over het terrein, inclusief de normaal niet toegankelijke militaire enclave en langs het geheimzinnige  ‘plofbos’. Entree museum €2,50 - wandeling € 5,-.

Ingang museum, achterzijde projectbureau RVB-Hembrug Ontwikkelt. Volg de borden vanaf HollandRoute-huis tot aan de ingang.
Meer informatie via www.hembrugmuseum.nl.

 musici/ensembles

Nederlands Saxofoon Octet  /  Ensemble Judique  /  Latoen