Finale Grachtenfestival Conservatorium Concours 2017

Op zondag 12 februari strijden zes kandidaten tijdens de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours om de Vakjuryprijs en de Publieksprijs. Beide prijzen bestaan uit een optreden tijdens het Grachtenfestival 2017. Daarnaast krijgen de winnaars een tournee aangeboden langs zeven Nederlandse concertzalen.

De winnaar van de Vakjuryprijs ontvangt een cheque van €5.000 te besteden aan een professionele geluidsopname, aangeboden door het Sena Muziekproductiefonds, een professionele shoot door fotograaf Ronald Knapp en een optreden tijdens het lunchconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Voorafgaand aan de finale krijgen alle deelnemers een workshop podiumpresentatie gegeven door NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp.   

Tijdens het juryberaad kunt u luisteren naar de winnaar van de Vakjuryprijs 2016: bariton Raoul Steffani.

De finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours maakt deel uit van het Grachtenfestival Weekend. In de sfeervolle NedPhO-Koepel blikken we terug met graag geziene gasten van het festival en kijken we ook vooruit naar de 20e editie van het festival.

Tijdens het weekend vindt Grachtenfestival De Opmaat plaats, het Koepelconcert en de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2017. En zoals u inmiddels van het festival gewend bent staat het podium vol met jonge musici, componisten en prijswinnaars.

Lees hier alles over het Grachtenfestival Conservatorium Concours.

Het Grachtenfestival Weekend wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Sena, Stichting Educatie en Cultuur, Het Kersjes Fonds en het Petronella Andriessen Fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds

musici/ensembles

Jelmer de Moed klarinet  /  Ferdinando Trematore viool  /  Azusa Yamaki piano  /  Jos Baggermans saxofoon  /  Kristina Vårlid gitaar  /  Milonga Saxophone Quartet

WIJ TIPPEN OOK:

 
za 11 feb / 20:30
 
Grachtenfestival Weekend: Koepelconcert
 
NedPhO-Koepel
za 11 feb / 13:30
 
Grachtenfestival De OpMaat: Pitch
 
NedPhO-Koepel