Grachtenfestival Lanceert: YenTing Lo Ensemble - Epiphyllum

Jazz-zangeres en componiste YenTing Lo won afgelopen februari de Grachtenfestival Pitch in de categorie 'festivalthema Wonder'. De jury was onder de indruk van het innemende concept dat ze samen met haar band presenteerde. 

Epiphyllum is een soort plant die maar een paar uur per nacht bloeit. In deze zeer speciale nacht bleven mensen wakker voor het magische moment van de bloei. Verhalen uit de natuur zoals deze inspireren YenTing Lo voor haar songwriting. Veel van de composities van YenTing gaan over planten en natuurverschijnselen. Naast Epiphyllum zingt ze ook over Cassia Fistula, het soort boom dat tijdens het afstudeerseizoen in Taiwan altijd zijn gouden bloemblaadjes regent.

YenTing reflecteert niet alleen op de natuur, maar ook op onze samenleving. Ze schrijft de teksten zowel in het Engels als in het Mandarijn en streeft de juiste muzikale textuur na om het wonder te leveren dat deze wereld haar heeft gebracht, geinspireerd door zowel haar klassieke als jazzachtergrond. In dit concert brengen YenTing en haar band je muziek van haar nieuwste album Epiphyllum en enkele bekende jazznummers met haar eigen teksten en intieme interpretatie.

musici/ensembles

YenTing Lo Ensemble
yentinglo.net