Grachtenfestival Lanceert: SIMIO

Jazz in de Waalse Kerk! SIMIO’s leden zijn jong, maar spelen nu al met volwassenheid. De muziek die zij maken kan worden omschreven als filmisch en creëert een fijne sfeer. Het kan worden geïnterpreteerd als zowel simpel en complex.

Drummer Tim van Emmerloot en pianist Sergio Abdoelrahman ontmoetten elkaar in 2017. Niet lang daarna begonnen zij samen muziek te maken en na het vinden van bassist Cas Jiskoot, was de band SIMIO geboren. Hun debuut EP Delusional kreeg al snel erkenning van producenten en platenmaatschappijen. In 2019 won SIMIO de eerste prijs en zowel de publieks- als de persprijs in het Prinses Christina Concours Jazz.

Voor hen betekent muziek vrijheid, onderzoek en het overbrengen van onverklaarbare emoties die woorden te kort schieten. Ze zijn daarom zichzelf met een gedeelde visie: muziek is kunst. Passie, creativiteit en persoonlijke gebeurtenissen komen samen in een pure, vrije vorm die onderscheidt. Luisteraars worden getrokken door het verhaal van SIMIO. Beleef het zelf!

 

musici/ensembles

SIMIO
www.simiomusic.com