Forteiland Pampus met Iteke Wijbenga & Octavie Dostaler-Lalonde

Een heugelijk feit: voor de vijfde keer slaan het Grachtenfestival, Forteiland Pampus en het NMF (Nationaal Muziekinstrumenten Fonds) de handen ineen voor een 'grachtconcert' op het forteiland. Pampus, gelegen in het IJmeer, is het boegbeeld van de Stelling van Amsterdam en daarmee UNESCO Werelderfgoed. Half verscholen op het kleine, man-made eiland, ligt een gigantisch fort vol museaal en avontuurlijk aanbod. Ideaal voor een heerlijk dagje uitwaaien en een geweldige locatie voor een concert. Dit jaar hoort u altvioliste Iteke Wijbenga en celliste Octavie Dostaler-Lalonde. Misschien dat ze ook al iets op de boot voor u spelen?

Octavie Dostaler-Lalonde (cellist) is een veelzijdige muzikant wiens repertoire varieert van de late 17e tot de 20e eeuw. Ze onderzoekt en gebruikt technieken en instrumenten zoals die werden toegepast in de tijd dat de muziek werd gecomponeerd. Iteke Wijbenga is als altvioliste actief in de kamermuziek, in orkesten en als solist. Naast moderne altviool speelt ze ook graag in authentieke (barok)setting. Als docent assisteert ze Sven Arne Tepl aan het Conservatorium van Amsterdam.

Bij de prijs inbegrepen zit het vervoer vanuit Amsterdam met de Sailboa, de entreeprijs voor fort Pampus met de belevingsroutes Het Verhaal van Pampus en Het geheime Wapen van Amsterdam en natuurlijk de toegang tot het concert. Boek als je het helemaal wilt afmaken ook de bijpassende lunch die eilandchef Jurre speciaal voor het Grachtenfestival heeft samengesteld.

PROGRAMMA
10.30 uur: welkom aan boord van de Sailboa van Veerdienst Amsterdam
11.00 uur: afvaart en overtocht vanaf IJburg, met mini-concert aan boord
11.45 uur: welkom op Pampus, tijd om naar wens nog even wat te drinken
12.15 uur: aanvang grachtenconcert met Iteke Wijbenga en Octavie Dostaler-Lalonde
13.15 uur: vrije tijd voor lunch (niet inbegrepen, tenzij vooraf geboekt)
14.00 uur: naar wens speciale concertrondleiding door fort en langs Forten van Boven
14.45 uur: vaart terug naar IJburg, aankomst rond 15:30 uur

VERTREKPLAATS VEERBOOT AMSTERDAM-PAMPUS
De boot vertrekt vanaf de buitenkant van de sluis. Adres is de Bert Haanstrakade nummer 1051.

 

musici/ensembles

Octavie Dostaler-Lalonde cello  /  Iteke Wijbenga altviool