Feestelijke opening

Vanwege de voorspelde regen vanavond vindt de Feestelijke Opening plaats in de Zuiderkerk, om 21:00 uur.

De Zuiderkerk is groot, maar niet groot genoeg om alle belangstellenden een plaats te kunnen bieden. En helaas kun je als bezoeker dus ook niet vanuit je bootje de opening op de Kloveniersburgwal bijwonen.

Wil je de opening in de Zuiderkerk toch bijwonen? Er is beperkt plaats en toegang is op volgorde van aankomst.

Welkom bij de feestelijke opening van het Grachtenfestival! 

Tijdens het openingsconcert kom je alvast dichtbij enkele van de Grachtenfestivalmusici. Waaronder celliste en Artist in Residence Ella van Poucke, die optreedt met pianist Camiel Boomsma, één van de genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2018. Pianist en componist Julian Schneemann schreef, in opdracht van het Grachtenfestival, een nieuw werk voor zijn ensemble Caravan en drie zangers vanuit alle windstreken, Ode to tomorrow. Vandaag hoor je alvast een voorproefje. Ook jazz-zangeres Sanne Rambags laat enkele eigen gedichten horen met saxofonist Jesse Schilderink en drummer Joost Lijbaart. Je begrijpt het al, ons festivalthema is dit jaar Dichter bij de muziek.

De Kloveniersburgwal tranformeert deze avond in een prachtige openlucht concertzaal waar jonge musici de hoofdrol spelen. Onder regie van Annechien Koerselman presenteren wij een staalkaart van al het moois dat het aanstaande festival de revue zal passeren.

In augustus is het ook 400 jaar geleden dat Gerbrand Adriaensz. Bredero overleed. Het Grachtenfestival brengt ook een ode aan deze Amsterdamse dichter en toneelschrijver die tot op vandaag de dag een grote inspiratiebron is voor menig artiest. Met het thema Dichter bij de muziek verbinden we poëzie, spoken word en andere soorten woordkunst met muziek. 

Je kunt het concert vanaf de kade bijwonen, maar je kunt ook met je eigen sloep komen en vanaf het water genieten van dit concert. Volg dan wel de aanwijzingen van de festivalmedewerkers en de aankondigingen op de borden.

Het Grachtenfestival dankt het AFK (hoofdsubsidient), hoofdsponsor Tours & Tickets en hoofdbegunstiger het VSBfonds voor hun bijdrage aan het festival.

De concerten op het ponton worden mede mogelijk gemaakt door Waternet. 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Ypma Piano's.

musici/ensembles

Camiel Boomsma piano  /  Ella van Poucke cello  /  Sanne Rambags zang  /  Joost Lijbaart drums  /  Jesse Schilderink saxofoon  /  Annechien Koerselman regie, decorontwerp  /  Reinier Demeijer acteur  /  Babylon Quartet  /  Caravan

WIJ TIPPEN OOK:

 
za 11 aug / 21:00
Uniek  
Ode to Tomorrow
 
De Duif
zo 12 aug / 11:00
Puur  
Ella in Residence: Ella en Nicolas van Poucke & Niek Baar
 
Hermitage Amsterdam
vr 18 aug / 21:00
 
Red Light Jazz Society
 
De L'Europe