EVA Vocaal

LET OP: dit concert wordt vanwege de weersverwachting verplaatst naar Jeruzalemnkerk (Jan Maijenstraat 14)

Vocaal ensemble EVA en pianist Ruben Tekelenburg brengen ‘An English Tune’: feestelijke Engelse liederen in het zonnige Erasmuspark. Luister naar werken van onder meer Hurd, Elgar en Vaughaun Williams. Paul Carr arrangeerde Do I love you speciaal voor EVA in de versie voor vrouwenstemmen en piano. Hij schreef het werk als onderdeel van zijn Requiem for an angel voor bariton solo, gemengd koor en orkest. Pianist Ruben houdt zich in zijn intermezzi niet specifiek aan de Engelse toon van dit programma, maar combineert de verschillende invloeden uit het programma en verrast je met een eigen werk. 

Het bekende Clair de Lune uit de Suite Bergamasque voegt zich tussen de romantische meesters en modernere componisten uit het eerste blok. Oblivion, een werk van eigen hand, is geïnspireerd op het werk van Astor Piazolla en verrast na de jazzy invloeden uit het werk van Lane. Lane op zijn beurt, zoekt voor de oude teksten van Shakespeare de samenwerking met moderne ritmieken om de speelse betekenis van de gedichten kleur te kunnen geven. 

Na Oblivion start het laatste blok met muziek uit de tijd van Shakespeare, de Tudor periode. Daarna neemt de rattenvanger van Hamelen ons in The Mothers’ Lament mee naar twee all-time-favourites: Danny Boy en Somewhere over the rainbow. EVA sluit het concert definitief af met een intiem werk van Eric Whitacre. 

 

musici/ensembles

Ruben Tekelenburg piano  /  EVA Vocaal Ensemble