Ella in Residence: Snow in June

De Chinese componist Tan Dun won een Oscar voor zijn muziek in de film Hero. Momenteel is hij een van de meest geliefde componisten van vandaag de dag. Dun is altijd op zoek naar bijzondere combinaties, niet-alledaagse instrumentaties en een samensmelting van diverse muzikale stijlen in zijn muziek. Artist in Residence Ella van Poucke speelt vandaag samen met Percussion Friends ‘Snow in June’, gebaseerd op een dramatisch verhaal over een Chinese vrouw in de 13e eeuw. Dit maar zeer zelden uitgevoerde werk voor cello en maar liefst vier slagwerkers is een spektakel om te zien en horen! 

Meer avontuur hoor je in Kodaly's duo voor viool en cello, volop volksmuziek, passie, retoriek en virtuositeit. Ella zal dit werk samen met de jonge Ierse violiste Mairéad Hickey uitvoeren, die zij ontmoette tijdens haar studietijd aan de prestigieuze Kronberg Academy in Duitsland.

 

Q&A. Direct na afloop van het concert zal Ab Nieuwdorp, presentator van De Klassieken op NPO Radio 4 in gesprek gaan met Ella van Poucke. Als publiek krijg je ook de gelegenheid vragen te stellen.

musici/ensembles

Ella van Poucke cello  /  Mairead Hickey viool  /  Percussion Friends

Wanneer

donderdag 16 augustus / 19:00

Waar

Festivalcentrum Het Compagnietheater
Kloveniersburgwal 50


Bekijk de locatie
   Route

Gratis

Info

Highlight

Programma: Tan Dun, Zoltán Kodály

Duur: 1 uur

WIJ TIPPEN OOK:

 
zo 19 aug / 17:00
Puur  
Slotconcert: Ella in Residence & het JeugdOrkest Nederland
 
Festivalcentrum Het Compagnietheater
zo 19 aug / 11:00
Puur  
Intercontinental Ensemble
 
InsingerGilissen
zo 12 aug / 11:00
Uniek  
Onder de brug: Torontobrug
 
Torontobrug