De avond van de GrachtenfestivalPrijs

Altvioliste Dana Zemtsov, slagwerker Dominique Vleeshouwers en violiste Emmy Storms zijn genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2019. Tijdens 'De avond van de GrachtenfestivalPrijs' in de Wintertuin van Hotel Krasnapolsky wordt de winnaar bekend gemaakt.

Voor de GrachtenfestivalPrijs nomineert een deskundige jury, bestaande uit de Nederlandse klassieke muziekjournalisten Frederike Berntsen, Louis Gauthier en Joep Stapel, musici en ensembles die uitblinken in hun vakgebied. De nominatie is voor de musici een belangrijke stimulans voor hun loopbaan en daarmee al een prijs op zich. De genomineerden worden een seizoen lang gevolgd door de jury, die vervolgens de GrachtenfestivalPrijs toekent aan de meest in het oorspringende musicus of ensemble. De jury geeft de winnaar daarmee carte blanche om als Artist in Residence tijdens het eerstvolgende Grachtenfestival een veelzijdig en uitdagend programma samen te stellen.

Tijdens de feestelijke avond van de GrachtenfestivalPrijs presenteert het Grachtenfestival alle genomineerden, die kort zullen optreden. Gastheer is NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp. 

Ter gelegenheid van het Grachtenfestival serveert Grand Café Krasnapolsky van 9 t/m 18 augustus een speciaal twee gangen diner met bijpassende wijn, water, koffie en huisgemaakte friandises. Voor het boeken van dit diner klik HIER

Eerdere winnaars waren: Raoul Steffani (2018), Ella van Poucke (2017), Sophiko Simsive (piano, 2016), Mathieu van Bellen (viool, 2015), Rosanne van Sandwijk (mezzosopraan, 2014), Remy van Kesteren (harp, 2013), duo Sax & Stix (saxofoon & slagwerk, 2012), Karin Strobos (mezzosopraan, 2011), Judith van Wanroij (sopraan, 2010), duo Izhar Elias & Erik Bosgraaf (gitaar en blokfluit, 2009), Lisa Jacobs (viool, 2008) en Ties Mellema (saxofoon, 2007).

 

musici/ensembles

Dominique Vleeshouwers slagwerk  /  Dana Zemtsov altviool  /  Emmy Storms viool

ook met deze artiest(en)

  • zaterdag 8 aug 2020 16:00

    Emmy Storms in Residence: De Moed om te Vertrekken  / Meneer de Wit

  • zaterdag 8 aug 2020 19:00

    Emmy Storms in Residence: De Moed om te Vertrekken  / Meneer de Wit