Coal Harbour Orchestra

Sprekende melodieën, rauwe klanken, avontuurlijke improvisaties in extra grote bezetting.
 
Door op brutale wijze invloeden uit verschillende muzikale tradities te vermengen komt Coal Harbour op een gedurfde manier aan een eigen klank die tot de verbeelding spreekt. De jonge Rotterdamse formatie van bijdehante creatievelingen 'steelt' elementen en kleuren uit de verschillende windstreken van de muziek en heeft een eigen stijl ontwikkeld die je bij de strot grijpt. Pakkend, meeslepend en vooral oprecht weet het gedreven collectief iedereen mee te nemen in muziek waar zij van houden.
 
Door het winnen van de Grachtenfestival Pitch in 2015 was Coal Harbour twee keer eerder te zien tijdens het Grachtenfestival. Zoals zij zelf zeggen 'zonder het Grachtenfestival hadden we misschien nooit bestaan'. Dit jaar presenteren ze met een tour langs Nederlandse podia en festivals het debuutalbum “JOLT”. Ze komen alleen niet met de gebruikelijke tien-mans bezetting, maar speciaal voor het Grachtenfestival, zullen ze met maar liefst 22 muzikanten het podium betreden; het Coal Harbour Orchestra! Met het bij elkaar brengen van strijkers, blazers en een ritmesectie combineert Coal Harbour een stevig orkestraal geluid met intiem en ingetogen samenspel. Pakkende melodieën en energieke, rauwe grooves worden tot een muzikaal verhaal gesmeed. Dit unieke bandgeluid en het bijzondere programma, waarin bewerkingen van meesterwerken uit de klassieke muziek en nieuwe composities worden gespeeld, maken dit project interessant en toegankelijk voor een zeer gevarieerd publiek. 
 
Naast nieuwe composities zullen er bewerkingen van onder meer Debussy’s strijkkwartet, Rachmaninoff’s Prelude in g en het Celloconcert van Elgar te horen zijn.

De concerten op het ponton worden mede mogelijk gemaakt door Waternet.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Ypma Piano's.

De NTR maakt tv-opnames bij dit concert. Uitzending is op zaterdag 18 augustus na afloop van het Prinsengrachtconcert op NPO2 Extra.

musici/ensembles

Coal Harbour

WIJ TIPPEN OOK:

 
do 16 aug / 21:00
Puur  
Dutch Concert Big Band: The LA Project
 
De L'Europe
ma 13 aug / 12:30
Rauw  
PercussionParty!
 
Orlyplein
di 14 aug / 16:00
Puur  
North Sea String Quartet
 
Amsterdam Flavours