Buurtconcert: Firgun Ensemble

Het Firgun Ensemble is een kamermuziekgroep bestaande uit Emile Souvagie (klarinet), Ludovic Bataillie (viool), Ciska Vandelanotte (viool), Lotte Stuyck (altviool) en Karin Broeckhove Ibarra (cello). Het ensemble is ontstaan in het voorjaar van 2017 uit studenten, maar vooral ook vrienden van de koninklijke conservatoria van Antwerpen en Brussel. Ze specialiseren zich in het repertoire voor klarinet en strijkkwartet. Zij worden intensief gecoacht door France Springuel en Tony Nys (Malibran Quartet), en volgden reeds lessen bij Etienne Siebens, Benjamin Dieltjens, Peter Merckx (HERMESensemble), Erik Schumann (Schumann Quartet), Razvan Popovici (Ensemble Raro), Diana Ketler (Ensemble Raro), Wouter Vossen (Storioni Trio), Natalie Lefèvre (Oxalys) en Guy Danel (Malibran Quartet).

In januari 2018 schreven ze de eerste prijs van het Storioni Willem Twee Concours op hun naam, alsook de publieksprijs. Als bekroning hiervoor werd het Firgun Ensemble uitgenodigd door NPO Radio 4 om hun radiodebuut te maken vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. In de zomer van 2018 waren zij te gast in Muziekgebouw Eindhoven, op de NJO Muziekzomer en het Grachtenfestival in Amsterdam.

Firgun is een onvertaalbaar woord uit het Hebreeuws en betekent zoveel als: ‘Blij zijn om het geluk dat een ander te beurt valt’.

musici/ensembles

Firgun Ensemble

Wanneer

zaterdag 10 augustus / 12:00

Waar

Beeldenbos


Route

Prijzen

gratis

Info

Duur: 1 uur