A Garden On Mars

Dit jaar, is het 100-jarig bestaan van 'The Planets'. Gustav Holst schreef dit werk naar aanleiding van zijn interesse in zowel astrologie en mythologie. In het programma A Garden on Mars speelt het Nederlands Saxofoon Octet vier van deze planeten/goden: Jupiter, Mercurius, Saturnus en Mars.

 

Jonathan Dove schreef 'Figures in the Garden' als een introductie voor 'Le Nozze di Figaro' van Mozart. Deze introductie was speciaal gemaakt voor een productie van het Glyndebourne Opera House en vond in de befaamde tuin van het operahuis plaats. Elk deel van Figures in the Garden is een hedendaagse uitwerking van een muzikaal idee uit de opera.

 

'The Planets' en 'Figures in the Garden' zijn een prachtig voorbeeld van programmatische muziek. Zij nemen u mee langs een keur van schilderachtige beelden. Van een zacht zomerbuitje in een tuin naar de machtige planeten in ons zonnestelsel. Figures in the Garden blijft naar het idee van Dove een introductie voor een groter werk. Nu niet voor 'Le Nozze de Figaro', maar voor The Planets. A Garden on Mars is daarmee een eerbetoon aan Britse programmatische muziek en een viering van het 100-jarige bestaan van 'The Planets'.

musici/ensembles

Nederlands Saxofoon Octet