6Sense & Porgy Franssen

Fluitsextet 6Sense bestaat uit zes jonge fluitistes die originele composities afwisselen met arrangementen uit verschillende stijlperiodes, gespeeld op alle instrumenten van de fluitfamilie, de piccolo wordt soepel verruild voor een basfluit. Het ensemble heeft een ode geschreven aan de imponerende Remise Lekstraat en haar geschiedenis. Met acteur Porgy Franssen als verteller, werkzaam bij diverse theatergezelschappen en bekend van televisie- en filmproducties. Wat het grote publiek nog niet weet is dat de acteur een groot liefhebber is van de dwarsfluit, en deze ook graag zelf bespeelt.

Het publiek wordt uitgenodigd om mee te gaan op een muzikale, fictieve reis waarbij Porgy de remise al verhalend tot leven laat komen. De fluitistes vertegenwoordigen ieder een ander soort reiziger, verschillende types die elk een andere blik werpen op de stad Amsterdam, met werken als ‘Scherzo’ van Rachmaninov en 'Prélude à l'après-midi d'un faune’ van Debussy.

De uit 1930 daterende tramremise is een Rijksmonument en is nog volop in gebruik door het GVB als stallingsgebouw voor zowel historische als werkzame trams van verschillende lijnen. 

De fluitistes van 6Sense & Porgy Franssen wonnen de Grachtenfestival Pitch 2016 in de categorie 'locatie'. Ze ontwikkelden speciaal voor de festivallocatie Remise Lekstraat deze voorstelling.

Dit concert maakt onderdeel uit van de serie Grachtenfestival Lanceert. Deze serie is mede mogelijk gemaakt door Fonds Henri Fock van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Stichting SEC en de Ambassadeurs van het Grachtenfestival.

musici/ensembles

Porgy Franssen stem  /  6Sense