Media

$titel

Sopraan Maartje Rammeloo en bariton Drew Santini in 'The Telephone' (foto: Ronald Knapp).

Grachtenfestival Amsterdam toont verscheidenheid klassieke muziek in openingsweekeinde.

Met een opera, een concert van Gabriel Rios, het Shaanxi Folk Culture Symphony Orchestra en enkele prachtige kamermuziekconcerten toonde Grachtenfestival Amsterdam in zijn openingsweekeinde niet alleen de eigen verscheidenheid, maar ook de vele kanten van klassieke muziek. Veel concerten waren uitverkocht en de buitenconcerten werden goed bezocht.

'The Telephone'
Zaterdag beleefde de opera 'The Telephone' zijn Grachtenfestival première. Deze opera van Menotti werd uitgevoerd door De Nederlandse Reisopera met in de hoofdrol bariton Drew Santini en sopraan Maartje Rammeloo, genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2015. Zij staat vanaf maandagavond drie avonden in Pathé Tuschinski in de operaproductie 'Be With Me Now'. Op woensdagavond treedt zij kort op tijdens 'De avond van de GrachtenfestivalPrijs'.

Shaanxi Folk Culture Symphony Orchestra
Een uniek bezoek van de jonge musici van het Shaanxi Folk Culture Symphony Orchestra uit China verraste het publiek in de Posthoornkerk met twee onovertroffen concerten. Twee muzikale werelden ontmoetten elkaar, ook door de bijdrage van accordeonist Vincent van Amsterdam.

Gabriel Rios, Ruben Samama en Amber Docters van Leeuwen
In een uitverkochte Tolhuistuin trad singer/songwriter Gabriel Rios op. Hij vertolkte daar nummers van zijn album 'This Maurauder's Midnight'. Op dit album en tijdens het concert werd hij alleen begeleid door de Nederlandse klassieke musici Amber Docters van Leeuwen op cello en Ruben Samama op contrabas. Een zeer enthousiast publiek was getuige van deze ontmoeting tussen pop en klassiek. Het concert werd voorafgegaan door een optreden van countertenor Oscar Verhaar die nummers van singer/songwriters uit vervlogen tijden ten gehore bracht.

De getalenteerde Xavi Torres, masterstudent klassiek en bachelorstudent jazz aan het Conservatorium van Amsterdam, nam met zijn trio het publiek mee op een avontuurlijk reis vanuit hotel Sofitel Legend Amsterdam The Grand.

Zondagavond begon Rosanne van Sandwijk aan haar residency tijdens Grachtenfestival Amsterdam met een optreden in de Splendor Salon. In vijf optredens tijdens het festival laat de winnares van de GrachtenfestivalPrijs 2014 haar vele gezichten zien.

Nog 190 concerten de komende week
De komende week kunnen bezoekers nog zo'n 190 concerten bezoeken van Grachtenfestival Amsterdam. Een deel daarvan is gratis toegankelijk, zoals het concert van de Percussion Friends, op woensdag op het ponton bij Festivalcentrum Het Compagnietheater. Op datzelfde ponton is vrijdag Orkest De Klankkast te zien. Beide concerten beginnen om 18:00 uur. Op zondag 23 augustus staat het JeugdOrkest Nederland op het podium op de Kop van Java tijdens Sail. Ook dit concert is gratis toegankelijk.

'Meesterlijk' koppelt oudere en jonge musici
Maandag vindt het eerste concert in de serie 'Meesterlijk!' plaats. Deze serie bestaat uit vier concerten waarbij veelbelovende jonge meesters worden gekoppeld aan oude(re) doorgewinterde meesters. De locatie voor deze vier concerten is de Grote Zaal van KIT | Meetings & Events, het voormalige Tropeninstituut.

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer