Media

$titel

Een eiland, een fort, Russische tallships, een boksschool en een bioscoop. Tijdens de 18e editie van Grachtenfestival Amsterdam is de locatiekeuze nog avontuurlijker dan voorgaande jaren. Het grootste klassiekemuziekfestival van Nederland tovert dit jaar Amsterdam en omstreken om tot de mooiste concertzaal ter wereld. 

Unesco Werelderfgoed Stelling van Amsterdam
Met tien concerten op zeven locaties loopt de Unesco Werelderfgoed Stelling van Amsterdam als een rode draad door de programmering van dit jaar. Op onder meer Fort Diemerdam, Vuurtoreneiland, het Amstel Hotel en Forteiland Pampus worden concerten geprogrammeerd. Deze locaties bevinden zich zowel in Amsterdam als de aangrenzende gemeenten Diemen, Muiden, Zaanstad, Ouder-Amstel en Amstelveen.

 

Forten
Op Fort Diemerdam kan het publiek genieten van concerten van het Dudok Kwartet en het Maarten Hogenhuis Trio. Forteiland Pampus is misschien wel de bekendste locatie van de Stelling van Amsterdam. Op deze uitzonderlijke locatie treedt tijdens Grachtenfestival Amsterdam het Vespucci Quartet op.

 

Vuurtoreneiland
Het Vuurtoreneiland is dit jaar tijdens het festival podium voor het Keuris Quartet. In de vroege uren wordt het publiek muzikaal onthaald met een toepasselijk programma voor deze locatie: ‘Oorlog en Vrede’.

 

Hoofdkwartier Stellingcomandant
Tijdens de Eerste Wereldoorlog bombardeerde de Stellingcommandant het Amstel Hotel tot zijn hoofdkwartier. Grachtenfestival Amsterdam neemt deze editie bezit van het hotel met het programma ‘Stars & Stripes’. Hier laten sopraan Esther Kuiper, violiste Rosanne Philippens en pianist Jeroen Sarphati horen dat in klassieke muziek ook ruimte is voor Amerikaanse soul, blues en jazz.

Het Amstel Hotel, dat ook dienst deed als Hoofdkwartier van de Stellingcomandant, en de grote zaal van Pathé Tuschinski zijn dit jaar locaties tijdens de 18e editie van Grachtenfestival Amsterdam.

 

Opera in Tuschinski
Oude tijden herleven in Pathé Tuschinski als daar de opera 'Be With Me Now' wordt opgevoerd. Deze operaproductie, een samenwerking met De Nationale Opera talent, vertelt het verhaal van een verloren liefde met in de hoofdrol de belangrijkste aria's uit de Europese operageschiedenis. Met op het podium onder andere de Nederlandse sopraan Maartje Rammeloo, genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2015. 

 

Pianobattle in een boksschool
Met 'Slaande Ovatie' betreedt Grachtenfestival Amsterdam voor het eerst de boksring. In boksschool Xena Sports voeren Claudette Verhulst en Elsbet Remijn een geënsceneerd concert op, met een piano in de hoofdrol.

 

Het Compagnietheater weer Festivalcentrum
Grachtenfestival Amsterdam heeft Het Compagnietheater dit jaar weer als thuisbasis tijdens het festival. Op vrijdag 14 augustus is hier het openingsconcert te zien. Gedurende het festival vinden hier meerdere (openlucht-)concerten plaats. De vertrouwde Huis-, Tuin-, en Dakterrasconcerten op de laatste zaterdag van het festival verrast de bezoekers ook dit jaar met prachtige privélocaties, binnen en buiten.

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer