Media

$titel

Foto: Ronald Knapp
 
 
Voor de derde keer op rij organiseren Over het IJ Festival en Grachtenfestival Amsterdam een gezamenlijk project in de vorm van een theaterroute. In 2015 trekt de theaterroute door de Zeeheldenbuurt. Via een wandelroute door deze buurt worden drie of vier locaties aan elkaar verbonden. Op elke locatie speelt een korte voorstelling van maximaal 15 minuten. De voorstellingen worden opgevoerd tijdens het Over het IJ Festival (2 t/m 12 juli) en Grachtenfestival Amsterdam (14 t/m 23 augustus).

 

Voor deze editie van de theaterroute gaan we gezamenlijk op zoek naar geschikte locaties in de Zeeheldenbuurt. We vragen de theatermakers en musici met een concept te komen voor een korte voorstelling (maximaal 15 minuten) voor een publiek van maximaal 25 personen. We bieden een ruime speelperiode tijdens twee prominente Amsterdamse festivals. Je kunt rekenen op productionele, inhoudelijke, technische en publicitaire ondersteuning door medewerkers van beide festivals. Er is een klein productiebudget beschikbaar.

 

Over het IJ Festival staat voor locatietheater en vraagt zijn makers zich te verhouden tot de geschiedenis, de toekomst, de omgeving en de sociale omstandigheden van de Zeeheldenbuurt en haar bewoners. Grachtenfestival Amsterdam laat een breed publiek op een andere manier kennismaken met klassieke muziek en geeft daarbij alle ruimte aan jong, muzikaal talent op bijzondere locaties. Het doel van de samenwerking is op de verschillende locaties een werkelijke en gelijkwaardige verbinding tot stand te brengen tussen theater en klassieke muziek.

 

Op zaterdag 7 maart 2015 vindt de aftrap plaats van de Theaterroute 2015 tijdens Grachtenfestival Amsterdam: De OpMaat.

 

Op deze dag worden jullie plannen besproken en gepresenteerd. Ook wordt er gezocht naar geschikte locaties en worden musici en theatermakers aan elkaar gekoppeld. Medewerkers van Grachtenfestival Amsterdam en Over het IJ Festival geven die dag een introductie en korte uitleg over het project. De aftrap maakt onderdeel uit van een dag voor jonge musici, met een informatiemarkt, meetups en pitches.

 

Ben je een jonge (maximaal 2 jaar afgestudeerde) theatermaker of musicus en wil je deelnemen aan dit project? Geef je dan vóór maandag 16 februari op bij Riet Mellink.

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer