Anna von Hausswolff & Nils Frahm | support act: Fuse

zondag 25 augustus 2013 / 16:00
Nils Frahm piano, componist  /  Anna von Hausswolff piano, zang, componist  /  Fuse

Marineterrein

Kattenburgerstraat 7


Het Marineterrein staat vanmiddag in het teken van een muziekstroming waar nog geen officiële term voor bestaat. In samenwerking met Paradiso presenteren wij dan twee ‘NeoKlassiekers’: jonge, klassiek geschoolde pianisten en componisten, die de traditionele compositiestructuren moeiteloos toepassen op bijvoorbeeld triphop of rock.
Nils Frahm is een twintiger wiens muziek doet denken aan het minimalisme dat bekend is geworden door Reich, Glass en Andriessen. De kracht waarmee Frahm zijn muziek ten gehore brengt, is ongekend.
De 26-jarige Anna von Hausswolff is een Zweedse pianiste, zangeres en songwriter. Zij staat bekend om haar expressieve stem en haar live optredens. Ze wordt vaak vergeleken met Kate Bush.

Support act 

Fuse is een strijkerscollectief van klassieke muzikanten en jazzmuzikanten die de grenzen van hun genres ver overschrijden. Fuse heeft in diverse samenstellingen op grote Nederlandse podia en festivals gespeeld, zoals Parkpop, Paradiso, De Uitmarkt en The Hague Jazz. Ze speelden met onder anderen Wouter Hamel, Moke, Benjamin Herman, Live, Marco Borsato, Schradinova, De Vliegende Panters, New Cool Collective en de Gebroeders Fretz. Fuse organiseert 'ConFuse', een eigenwijze concertserie en creatieve speeltuin voor het ensemble. Tijdens het Grachtenfestival is speelt Fuse in de opvallende samenstelling van vijf strijkers en drums een energieke mix van klassiek, jazz & popmuziek.

 

Terrein open: 14:30 uur

Aanvang voorprogramma: 15.00 uur

Er kunnen op zondag 25 augustus ook kaarten gekocht worden bij het Marineterrein. Let op, hier kan alleen met PIN betaald worden.

Nils Frahm:
 

Anna von Hausswolff:
 


Duur: ca. 4 uur, inclusief support act


I.s.m. Koninklijke Marine en Paradiso
Mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst
Dit programma vindt plaats in het kader van de viering van '400 jaar grachten', mede mogelijk gemaakt door Amsterdam 2013


Terug naar overzicht

deel ons op facebook

Delen


lokatie informatie

Kaart