International Mahler Orchestra

zondag 25 augustus 2013 / 16:00
Yoel Gamzou dirigent  /  International Mahler Orchestra

Portugese Synagoge

Mr. Visserplein 3


De jonge Duits-Israëlisch-Amerikaanse dirigent Yoel Gamzou begon zijn muzikale vorming als cellist voordat hij zich op 12-jarige leeftijd op het dirigeren stortte. In 2006 was hij de oprichter van het Internationaal Mahler Orchestra, waarvan hij nog steeds de artistiek leider en dirigent is. Het orkest bestaat uit veertig vaste leden afkomstig uit twintig verschillende landen.
Zijn zeer goed ontvangen invalbeurt bij het Staatsorchester Kassel met Mahlers Negende symfonie leidde tot zijn benoeming als 1e Kapellmeister en plaatsvervangend algemeen muzikaal directeur.
 
Tijdens dit concert speelt het orkest onder meer werk van Verdi, Shostakovich en Bach.
In maart 2013 won Gamzou de Prinses Margriet Award van de European Cultural Foundation, initiatiefnemer van een speciaal muziekprogramma rond Yoel Gamzou: dit concert de Portugese Synagoge en later vandaag, om 19:00 uur in Het Muziektheater Amsterdam. 


Programma: Lampson, Mahler, Debussy, Bloch, Hartmann


Duur: 1,5 uur


Wilt u beide concerten van het International Mahler Orchestra bezoeken? Koop dan hier met korting uw kaarten.

 

De concerten worden geproduceerd door de European Cultural Foundation in samenwerking met het Grachtenfestival, het Joods Cultureel Kwartier en het Muziektheater en wordt mede mogelijk gemaakt door KUNSTENISRAËL.


Terug naar overzicht

deel ons op facebook

Delen


lokatie informatie

Kaart